آنچه باید درخصوص کیفیت خاک و آب های تصفیه درکشاورزی بدانیم
آنچه باید درخصوص کیفیت خاک و آب های تصفیه درکشاورزی بدانیم
آنچه باید درخصوص کیفیت آب های تصفیه آب درکشاورزی بدانیم
طول تاریخ، کشاورزی و آبیاری همواره وابسته به تامین آب کافی و با کیفیت بوده است.
در سالهای گذشته منابع آبی باکیفیت و مناسب به صورت گسترده در دسترس بوده و همین امر باعث شده تا مشکلات مربوط به کیفیت آب در آبیاری فراموش شود. اما این وضعیت در بسیاری از مناطق جهان به ویژه در مناطق گرم و خشک در حال تغییر است
و همین امر سبب شده آسیب بسیار جدی به گیاهان کشاورزی وشاهد کاهش رشد محصولات و عدم بازدهی محصولات کشاورزی شود .
برای جلوگیری از این مشکلات وجلوگیری از شوری اب ک باعث هدررفتن محصول وسرمایه کشاوری می شود راهی را ارائه کرده ایم که شما بتوانید از دستگاهای اب شیرین کن صنعتی پالایش آب برای رشد محصولات کشاورزی استفاده کنید .
تا بتوانید به بهرین نهوه در ارائه محصولات خود و سرمایه گذاری محصولات کشاورزی موفق بوده باشید .
بر اساس تحقیقات، تجربیات و پاسخهای اندازهگیری شده در مراکز علمی و دانشگاهی، استانداردهای خاصی را برای آن تعریف کردهاند که کیفیت آب را برحسب آنها مشخص میکنند.
در مناطق آبیاری شده، نمک به وسیله آب آبیاری یا از طریق مواد مغذی اضافه شده به خاک میتواند اطراف ریشه را شور کند. کاهش عملکرد زمانی اتفاق میافتد که تجمع نمک به حدی در اطراف ریشه افزایش پیدا کند که گیاه نتواند آب را از محلول آب نمک ایجاد شده جذب کند. این امرمهم در بلند مدت منجر به استرس آبی در گیاه و کاهش بازدهی محصول میشود.
علایمی مانند: خشکی، پژمردگی، و تغییر رنگ به سمت تیرگی درگیاه ظاهر می شود.
یکی از روشهای موثر آبیاری در زمینهایی با شوری بالا استفاده از دستگاه های آب شیرین کن صنعتی پالایش آب می باشد که میتواند هزاران هکتار از زمینهای غیر قابل کشت را به زیر کشت ببرد.
تاثیر این نوع دستگاه اب شیرین کن صنعتی پالایش آب در رفع مشکل شوری اب و رشد محصول خوب تاثیر بسزایی دارد .
برای تولید یک محصول باکیفیت، باید به فاکتورهای آب شیرین ، خاک، مناطق در دسترس ریشه، شستشوی نمکهای انباشته در منطقه ریشه و تحمل گیاه بطور یکسان توجه کرد.
هنگامی که درصد سدیم و کلسیم یک خاک زیاد باشد، یک خاک با سدیم بالا تشکیل شده است که ساختار خاک را تضعیف میکند و باعث خرابی محصول می شود برای جلوگیری از این مشکلات کشاورزی از ابهای تصفیه شده را می توان جایگزین مناسبی دانست .
اسیدیته یا pH خاک
میزان pH آب و محیط ریشه نقش مهمی در جذب عناصر دارد و pH کمتر از 4.5 و بیشتر از 9 اثرات زیانباری بر رشد گیاهان دارد. گیاهان مختلف دامنه pH خاصی برای رشد مناسب دارند و معمولا بین 6 تا 7.5 است.
نقش pH در خاک به دلیل تاثیر بر حلالیت عناصر است معمولا با افزایش pH مقدار حلالیت همه عناصر به جز مولیبدن کاهش مییابد. یکی از مشکلات خاکهای ایران نیز بالا بودن مقدار pH یا آهک(قلیایی بودن خاک) است. pH قلیایی باعث کاهش جذب عناصری مانند فسفر، منگنز، روی و آهن میشود. البته اسیدی بودن خاک نیز سبب ایجاد مشکلاتی میشود. اسیدی بودن در دامنه بین 4.5 تا 5 سبب افزایش جذب عناصری مانند آهن، آلومینیوم و منگنز و در نتیجه ایجاد سمیت میشود.
روش اصلاح خاکهای اسیدی و قلیایی
معمولا pH خاک خیلی تغییر پذیر نیست در نتیجه بهتر است گیاهان متناسب با pH خاک انتخاب و کشت شوند. در خاکهای اسیدی برای افزایش pH از آهک استفاده میکنند. در خاکهای ایران مشکل قلیایی بودن خاک وجود دارد که میتوان برای اصلاح خاک از موادی مانند اسیدسولفوریک و اسیدکلریدریک استفاده کرد. البته برای کاهش خطرات استفاده از اسیدها از گوگرد استفاده میشود. گوگرد در خاک توسط باکتریهای تیوباسیلوس اسیدسولفوریک تولید میکند که باعث اسیدی شدن pH خاک میشود. یکی دیگر از راههای اسیدی کرن خاک استفاده از کودهای ماکرو و میکرو به شکل سولفاته است.
كيفيت آب آبياري، پسابهاي صنعتي وكشاورزي، استفاده مجدد از پساب به شرح ذیل تعيين می شوند.
- تعيين اكسيژن محلول (DO)
- يازشيميايي اكسيژن (COD)
- نياز بيولوژيكي اكسيژن (BOD)
- کدورت، کل مواد جامد معلق و محلول (TDS)، شوري، سرعت نفوذ آب در خاك، سميت يونها و تيتراسيون
- هدايت الكتريكي (EC) و اسيديته (PH) نمونه های آب و فاضلاب
- تفسیر نتایج اندازه گيري كاتيون ها وآنيون هاي نمونه هاي آب وخاك: سديم، منيزيم، كلسيم، پتاسيم، كلر، كربنات، بيكربنات، نيترات، نسبت جذب سديم (SAR)، درصد سديم تبادلي (ESP) و همچنين استانداردهاي كيفيت آب و طبقه بندي كيفي آب براي مصارف شرب و كشاورزي (دياگرام شولر، نمودار ويلكاكس و…)
- تفسیر نتایج اندازه گيري فلزات سنگين درنمونه هاي آب , خاك وگياه
- تفسیر نتایج آزمايش هاي ميكربي مرتبط به آب ,فاضلاب وگياه
- تفسیر نتایج آب های بازیافتی و نامتعارف (شامل آب های شور، فاضلاب ها، پسابها، زهآبهای کشاورزی و آبهایی که به روشهای مصنوعی تهیه می شوند
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.